Denní stacionář bude opět v provozu od 22.6.2020
Denní stacionář, poté, co byl rozhodnutím vlády od 16. 3. 2020 uzavřen, obnoví 22. 6. 2020 svoji činnost. Poskytování sociální služby v Denním stacionáři bude možno za zvýšených hygienických opatření v souvislosti se šířením nákazy onemocnění COVID-19.
Základní předpoklad pro poskytnutí služby v Denním stacionáři:
- Uživatel je zdráv - tj. nevykazuje známky žádného onemocnění, ani rýmy, kašle, teploty nad 37o C, dušnosti, bolesti kloubů, průjmů a dalších.
- Uživatel (zákonný zástupce, rodinný příslušník) je povinen před vstupem do Denního stacionáře podepsat Čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového onemocnění. Pokud prohlášení nepodepíše, nemůže mu být služba poskytnuta.
Pravidla pro poskytování sociální služby v denním stacionáři:
- Pracovníci přebírají a předávají uživatele u vchodu do stacionáře (doprovázejícím osobám není umožněn vstup do prostoru stacionáře).
- Při předávání uživatele si rodinní příslušníci (opatrovníci) chrání obličej rouškou.
- Při vstupu do stacionáře změří pracovník uživateli bezkontaktním teploměrem teplotu.
- Po vstupu do stacionáře si uživatel vydezinfikuje ruce.
- V šatně se převlékají max. 2 osoby pod dohledem 1 pracovníka.
- Osobní věci si můžu uživatel ponechat v uzamykatelné skříňce.
Organizace aktivit během dne:
- Při aktivitách udržují uživatelé od sebe rozestup min. 1,5 metru.
- Pracovna je pravidelně větrána, a to min. 1x za hodinu po dobu 5 minut.
- Uživatelé mají k dispozici pratelné a omyvatelné pomůcky.
- Knihy a časopisy jsou po použití odloženy na 48 hodin mimo pracovnu.
- Uživatel, který nezvládne mít roušku na obličeji, tak může být bez roušky.
- Uživatel, který roušku používá, bude mít s sebou sáček s označením „čisté“, kde bude mít náhradní roušky (cca 1-2 ks) a do sáčku označeného „použité“ bude odkládat použité roušky.
Stravování:
- Před zahájením stravování si každý uživatel umyje ruce mýdlem a provede dezinfekci rukou.
- V jídelně sedí max. 10 osob, vč. personálu.
- V jídelně jsou mezi uživateli dodržovány rozestupy min. 1,5 metru.
- Pokrmy vydává personál, vč. čistých příborů.
- Při vydávání jídel je nutné dodržovat zvýšenou měrou běžná hygienická pravidla.
- Po každé skupině je jídelna vydezinfikována.
- Nádobí se myje v myčce.
Dezinfekce:
- Ve všech pracovnách a prostorech jsou k dispozici přípravky k dezinfekci rukou.
- Všechny plochy jsou denně dezinfikovány dezinfekčním přípravkem na povrchy.
V Bruntále dne 29. 5. 2020 Bc. Jarmila Šíblová, ředitelka