Aktuality

Poděkování ředitelky centra

Vyjadřuji velké poděkování svým spolupracovníkům za rychlou akční pomoc lidem zasaženým povodněmi. Svými finančními dary a svou prací jsme přispěli na pomoc postiženým oblastem.

K dnešnímu dni jsme uvařili a vyvezli 1.250 teplých jídel do Kunova, Nových Heřminov a Karlovic. S pomocí dále pokračujeme od pondělí 23.9.2024, kdy budeme připravovat teplé, plnohodnotné večeře. Vařením a distribucí jídla jsme tak akutně pomohli postiženým oblastem do doby, než přijedou polní kuchyně.

Pomoc je koordinovaná centrálně se starostou a místostarostou města Bruntál, potřeba pomoci je ředitelkou průběžně konzultována se starosty a místostarosty příslušných obcí a řediteli sociálních zařízení.

Suroviny na přípravu jídel jsme financovali z darů, do kterých jsme se zapojili jako zaměstnanci centra, dále z darů podnikatelů a živnostníků, kterým patři velké poděkování za to, že ochotně a rychle poskytli finance na nákup surovin k přípravě teplých jídel.

Finanční prostředky získané od podnikatelů a živnostníků byly přijaty na základě darovací smlouvy, a budou vyúčtovány přesně podle účelu, na které byly získány. 

Velké poděkování patří kolektivu stravovacího provozu, který nad rámec svých odpracovaných hodin ve všední dny a o víkendu pomáhal řešit tuto situaci.

Rovněž velké poděkování patří pracovníkům prádelny, kteří se okamžitě zapojili do praní prádla pro domov po seniory Krnov a také pro Sagapo Vrbno. Mimořádná situace se rychle vyřešila směnným provozem v prádelně, včetně víkendů.

Praní prádla pro výše uvedená zařízení, které prádelna centra zajišťuje nad rámec svých pracovních povinností, je standardně řešeno smluvními vztahy mezi organizacemi, a bude těmto organizacím fakturováno.

V Bruntále 23.9.2024                                           Bc. Jarmila Šíblová, ředitelka